Galerii: Euroopa põllumajandusministrid räägivad Tallinnas maaelu kriisideks valmistumisest

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuurikatlas kohtuvad täna Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrid, et arutleda, millised võiksid olla efektiivsed riskijuhtimismeetmed ühises põllumajanduspoliitikas pärast 2020. aastat.

Viimastel aastatel põllumajandusturgudel valitsenud ebastabiilsus on sektorit tugevalt mõjutanud ja toonud kaasa struktuurseid muutusi. «Kuna uus Euroopa Liidu põllumajanduspoliitika on koostamisel, siis on just praegu vaja rääkida sellest, kuidas aidata põllumeestel kriisideks paremini valmis olla,« rõhutas maaeluminister Tarmo Tamm enne kohtumist.

Kohtumise teises pooles käsitletakse fiproniiliga saastunud munade teemat, mis on aktuaalne mitmes Euroopa Liidu liikmesriigis.

«Euroopa Liidu kodanike tervis on meile ülimalt oluline. Suhtume sellesse probleemi täie tõsidusega ja oleme seetõttu tänasele kohtumisele kutsunud Euroopa Komisjoni  tervisevoliniku Vytenis Andriukaitise, kes annab tekkinud olukorrast ülevaate,» sõnas Tamm.

Kohtumist juhib maaeluminister Tarmo Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles