Valimiskomisjon hakkab ID-kaardi turvariski arutama kolmapäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes / Postimees

Vabariigi valimiskomisjon (VVK) koguneb kolmapäeval arutama ID-kaardi võimaliku turvariskiga seonduvat.

«VVK arutab ID-kaardi võimaliku turvariskiga seonduvat homsel koosolekul,» ütles valimiskomisjoni pressiesindaja Kristi Kirsberg teisipäeval BNS-ile.

Kirsberg ei osanud siiski öelda, millal VVK e-valimiste suhtes mingi otsuse langetab. «VVK teeb otsuse kohe, kui tal on olemas piisavalt informatsiooni,» märkis valimiskomisjoni esindaja.

Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) teatas teisipäeval, et 30. augustil informeeris rahvusvaheline teadlaste grupp RIA-t turvariski avastamisest, mis mõjutab Eestis alates 2014. aasta oktoobrit välja antud ID-kaarte. Risk puudutab pärast 2014. aasta 16. oktoobrit välja antud 750 000 ID-kaarti.

Peaminister Jüri Ratas ütles teisipäeval turvariski avastamise puhul korraldatud pressikonverentsil, et 15. oktoobri kohalike valimiste korralduslikud küsimused, sealhulgas ka e-valimisi puudutavad, otsustab vabariigi valimiskomisjon, mitte valitsus ega riigikogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles