«Radari» video: Kuidas Yana Toomi ambitsioonid Keskerakonna kreeni keerasid (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle sügise kõige kuumema poliitdraama «Kolm õde» peaosalised said kokku tänases «Radaris», kus Olga Ivanova, Yana Toom ja Oudekki Loone ei hoidnud üksteise solvamise pealt värve kokku. 

Miks kolm naist kõigepealt Keskerakonnale ja siis üksteisele selja pöörasid, sellest räägivad asjaosalised avameelselt. 

«Pidi tulema Savisaare ja Toomi Liit,» alustab Oudekki Loone. 

«Mina olen kuulnud, et Yanale pakuti Ansipi kohta,» jätkab Olga Ivanova.

«Mul ei ole kõrgharidust. Mul on neli kursust vene filli, sellega ei saa eurovolinikuks,» lisab Yana Toom. «Aga kuna Olgal pole sedagi, siis ta lihtsalt ei tea seda.»

Kistakse lahti valimisprogrammid ja leitakse, et Savisaare valimisliidu omas on paljud ideed pärit Yana Toomilt. Niisamuti kui hüüdlause «Julgen öelda, julgen teha», millega Toom tuli avalikkuse ette eelmise aasta novembris, kui Keskerakonnale uut esimeest valiti. 

Selgeks saab, kuidas Keskerakond esimest korda kümne aasta jooksul jõudis olukorrani, kus ainuvõim pealinnas on kadumas. Ja seda mitte konkurentide halastamatu töö tõttu, vaid omade ülehüppamise pärast.

Ootamatult avameelne lugu, kuidas poliitmaailmas tegelikult asju aetakse, on eetris tänases «Radaris» kell 20.00 Kanal 2s.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles