Ilves: muret tekitavad hüsteerilised reaktsioonid (15)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: PETRAS MALUKAS/AFP/Scanpix

President Toomas Hendrik Ilves ütles «Aktuaalsele kaamerale», et on mures hüsteeriliste reaktsioonide pärast, mis tekkisid ID-kaardi turvariski avalikuks tegemise järel. Ta avaldas lootust, et tekkinud hüsteeriat ei kasutata enda huvides ära.

«Kuidas see, et on avastatud tehniline probleem, puudutaks kuidagi meie digiriigi mainet, kui küsimus on kiibis, siis seda on raske öelda,» sõnas ta ERRile ja soovitas asja võtta rahulikult.

«Kui ma võtan ette sellise asja, mis on päevakorras, et on mure valimiste pärast. Võrreldes reaalse, füüsilise maailmaga, kus kümne või viie euro eest saad osta endale häält, siis see väga töömahukas, arvutimahukas töö, mida on vaja vaid ühe identiteedi varastamiseks, mis ilmselt maksaks kümneid tuhandeid eurosid arvutiaega, vist ei ole seda väärt. Ma ei ole selle pärast mures,» rääkis ta.

«Mille üle ma olen kõige rohkem mures, on just need hüsteerilised reaktsioonid, mida me näeme eeskätt Eestis, aga juba ka ühes artiklis, mis ilmus Suurbritannias, kus mõnitati e-valitsemist. Siin pole mingit pistmist e-valitsemisega. Süsteemid kõik töötavad, meil on puhtalt tehniline häda kiibiga, riistvaraga, mis on tuvastatud,» lisas Ilves.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles