Fotod: Ratas tutvustas NATO peasekretärile Tapa linnakut (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Jüri Ratas kinnitas täna NATO peasekretär Jens Stoltenbergile, et Eesti kaitseväe ja NATO lahingugrupi koostöö sujub väga hästi.

«Eesti kaitseväe ja Ühendkuningriigi, Prantsusmaa ja Taani vägede töö NATO lahingugrupi käivitamisel niivõrd lühikese aja jooksul on muljetavaldav. See peegeldab Eesti ja teiste riikide kaitseväelaste kõrget professionaalsust,» ütles Ratas.

Samas toonitas peaminister, et NATO kohandumine, sealhulgas heidutus- ja kaitsehoiaku tugevdamine peab jätkuma ning palju tööd seisab veel ees. «Heidutus on parim viis rahu tagada,» märkis peaminister. «Seejuures on tähtis liitlaste ühtsus ja solidaarsus. Ma olen kindel, et üks-kõigi-kõik-ühe-eest lähenemine kehtib kõikjal.»

Ratase sõnul on ka Euroopa Liidu ja NATO koostöö olulisem kui kunagi varem ning seda tuleb süvendada ja tõhustada, näiteks võitluses terrorismiga ning küberjulgeoleku ja sõjalise mobiilsuse parandamisel.

Peaminister Ratas külastas täna pärastlõunal koos NATO peasekretär Jens Stoltenbergiga Tapa linnakut, et tutvuda seal teenivate Eesti ja NATO lahingugrupi kaitseväelaste ülesannetega ning saada ülevaade 1. jalaväebrigaadi ja liitlaste relvastusest ja taristust. Külastuse käigus arutati ka Venemaa käitumist ja Zapadi õppust puudutavat.

Zapadi õppuse koha pealt avaldas Stoltenberg arvamust, et vahetut ohtu ühelegi NATO riigile ta sellest ei näe, kuid heitis Moskvale ette vähest avatust õppustel toimuva asjus.

«Läbipaistvus ja ettearvatavus on arusaamatuste ja vahejuhtumite ohu vähendamiseks praegu isegi tähtsamad, kuna pinged on kõrgel,» sõnas ta.

NATO peasekretär Stoltenberg võtab homme osa ka Tallinnas toimuvast Euroopa Liidu kaitseministrite esimesest ühisest küberõppusest EU CYBRID 2017.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles