ID-kaardi probleemi paljastas mainekas Euroopa krüptograafiateadlaste grupp (4)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart
ID-kaart Foto: Erik Prozes

Teisipäeval puhkenud keskmisest suurem ärevus ID-kaardi turvalisuse pärast sai alguse teadustööst, mis pärineb väga korraliku renomeega Euroopa krüptograafiateadlaste grupilt.

Tehnoloogiaportaali Geenius toimetus on teadlaste grupi välja selgitanud ja nendega kontaktis olnud, kuid avalikke intervjuusid nad ei anna ning Geenius on otsustanud nende isikuid mitte avaldada.

Riigi infosüsteemi ameti (RIA) spetsialistid, kes nende töö põhjal ID-kaardi turvalise lahenduse kallal töötavad, palusid austada nende soovi jääda praegu anonüümseks.

«Meie jaoks on oluline, et (need teadlased – toim) teeks Eestiga koostööd probleemi parandamisel,» põhjendas üks spetsialist.

Kõikide näitajate järgi aga on tegu väga korraliku renomeega teadlastega, kes tegutsevad maineka ülikooli juures, nende CV on täis kontakte lääne krüptograafia ja arvutiturvalisusega tegelevate ettevõtetega.

Loe pikemalt Geeniusest.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles