Valitsus annab nõusoleku kahe ühistranspordikeskuse asutamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Valitsus arutab neljapäevasel istungil rahandusministeeriumile volituste andmist Viljandimaa ning Valgamaa ühistranspordikeskuste asutamiseks.

Viljandimaa ühistranspordikeskus luuakse Viljandi linna-, valla- ja maakonnaliinide ühtseks korraldamiseks ning MTÜ Valgamaa Ühistranspordikeskus Valga linna-, valla- ja maakonnaliinide ühtseks korraldamiseks, edastas valitsuse pressiesindaja. Mõlema ühistranspordikeskuse asutamises osalevad ka kohalikud omavalitsused.

Kuna alates tuleva aasta jaanuarist lõpetavad oma tegevuse maavalitsused, lähevad seejärel maavalitsuste asemel liikmeõigused asemel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile või viimase volitusel maanteeametile.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kavandab mõlemale ühistranspordikeskusele anda tegevuse alustamise ühekordse toetusena riigieelarvest kuni 10 000 eurot.

Mõlemale keskusele on kavas tulevast aastast anda majandustegevuse põhjendatud kulude katmiseks maksimaalselt 2,3 senti liinikilomeetri kohta vastavalt maakonna avalike bussiliinide lepingulisele veomahule.

Varasemalt on loodud Järvamaa, Harjumaa, Jõgevamaa ja Pärnumaa  ühistranspordikeskused. Lähiajal on kavas asutada Tartumaa, Ida-Viru ja Kagu ühistranspordikeskused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles