Sirgalas hukkus ennast tulistanud Viru jalaväepataljoni ajateenija

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Ida-Virumaal Sirgalas hukkus kolmapäeval laskeharjutusel ennast tulistanud Viru jalaväepataljoni ajateenija, Viru ringkonnaprokuratuur alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Prokuratuuri pressiesindaja Liivi Reinhold ütles Postimehele, et tegemist oli enesetapuga, juhtunu asjaolud on selgitamisel.

«Praegu saame juhtunu kohta öelda, et tegemist ei olnud õnnetuse või kellegi pahatahtlikkusega,» ütles Reinhold.

Kaitseväe pressiesindaja leitnant Simmo Saar ütles Postimehele, et traagiline intsident leidis aset kaitseväe Sirgala harjutusväljal, kus ajateenijad käisid oma automaatrelvadega laskeharjutusel.

Ajateenija Jarmo tulistas automaatrelva käsitsemisel iseennast ja suri saadud haava tõttu. Jarmo alustas ajateenistust kahe kuu eest, juuli alguses.

Ajateenijad kasutavad automaatrelvi Galil ja AK4.

Kaitsevägi on juhtumist teavitanud ajateenija lähedasi ja avaldab omastele kaastunnet.

Ida prefektuur alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest. Kriminaalmenetlust viib läbi Ida prefektuur ja juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Copy
Tagasi üles