Galerii: täna algas Tallinnas Euroopa Liidu välis- ja kaitseministrite kohtumine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas Tallinnas Euroopa Liidu välis- ja kaitseministrite mitteametlik kohtumine.

Kohtumist juhib Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja Federica Mogherini, kohtumise võõrustaja on Eesti välisminister Sven Mikser.

7. september saab alguse ELi kaitseministrite mitteametliku kohtumisega, mille lõpus toimub ühislõuna välisministritega, kus arutatakse ELi kaitsealgatuste elluviimist.

Pärast ühislõunat jätkuval välisministrite mitteametlikul kohtumisel arutavad välisministrid Põhja-Korea küsimust, välisasjade nõukogu töömeetodeid ja Lähis-Ida rahuprotsessi. Koos ELi kandidaatriikide välisministritega arutletakse radikaliseerumise ja vägivaldse ekstremismi vastase võitluse ja ennetuse üle.

Vahetult GYMNICHi järel toimub välisministri kutsel ELi ja idapartnerlusriikide välisministrite ühislõuna, kus keskendutakse praktilistele sammudele, kuidas ELi ja idapartnerluse riikide koostöös tugevdada kerksust ELi naabruses, eriti julgeolekukoostöö tugevdamise kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles