End tulistanud sõdur oli eemaldunud põõsasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Marko Saarm / Sakala

Jõhvis aega teeninud sõdur läks esialgsetel andmetel kolmapäeval laskeharjutuste ajal automaadiga Galil eemalolevasse põõsasse, kust kostis hetke pärast kaks lasku.

Viru jalaväepataljoni ajateenijad olid kolmapäeval Ida-Virumaal Sirgala harjutusväljal laskelaagris. See on tavapärane väljaõppeosa, mille käigus harjutatakse jao või rühma koosseisus liikudes laskmist. Kahe kuu eest, juulis ajateenistusse astunud Tartumaalt pärit Jarmo (19) harjutas parasjagu väiksemas, umbes jaosuuruses grupis, kui ta kaaslastele ootamatult koos teenistusrelvaga võsasse eemaldus. Esialgsetel andmetel kõlas kaks lasku – ajateenija tulistas end pähe ja suri saadud vigastustesse.

Ida prefektuur alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust, ent menetlust juhtiv Viru ringkonnaprokuratuur kinnitas täna, et tegemist oli enesetapuga.

«Praegu saame juhtunu kohta öelda, et tegemist ei olnud õnnetuse või kellegi pahatahtlikkusega,» ütles prokuratuuri pressiesindaja Liivi Reinhold.

Postimehele teadaolevalt oli Jarmo külastanud korduvalt ka kaitseväe arsti, ent seda pigem füüsiliste kaebuste pärast.

Kaitsevägi alustatud menetluse tõttu ühtegi täpsustavat kommentaari ei jaganud. Kaitsevägi on juhtumist teavitanud ajateenija lähedasi ja avaldab omastele kaastunnet.

«Avaldan ajateenija lähedastele sügavat kaastunnet. Juhtunu on ülimalt kahetsusväärne. Ootame ära uurimise tulemused, mis loodetavasti annavad juhtunu kohta täpsemat infot,» ütles kaitseminister Jüri Luik.

Kaassõduritele antakse psühholoogilist abi.

Copy
Tagasi üles