Galerii: Filipiine tabanud maalihe

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel Filipiine abanud maalihe jättis riigi lõunaosas asuvate kullakaevanduste töötajad lõksu ning võimude hinnangul on võimalus 21 kadunuks jäänud inimest elusana leida pea olematu.

Armee teatel sai Kingkingi mägises piirkonnas tugevatest paduvihmadest põhjustatud maalihkes surma vähemalt kolm inimest, teistel andmetel on ohvrite arv märksa suurem, kuna piirkonnas asub hulgaliselt ebaseaduslikke kullakaevandusi, vahendas uudistevõrk AFP. »

Lisaks sõjaväelastele otsivad Mindanao saarel kadunuks jäänud inimesi ka päästjad ja vabatahtlikud.

Kaks aastat sama piirkonda tabanud ja vähemalt 21 inimelu nõudnud maalihke järel andsid võimud käsu elanikel piirkonnast lahkuda, kuid paljud pole võimude ettekirjutusi täitnud.

«Inimesed ei lahku. Neil pole muid elatusallikaid peale kaevandamise,» selgitas end Labananiks nimetanud mees. «Ma olen nüüd sepp, kuid kui avaneb võimalus kaevandamiseks, siis ma läheksin tagasi tunnelitesse,» lisas ta.

Provintsi kuberner Arturo Uy on aga kehtestanud kaevandamise keelu, mis kehtib vähemalt kuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles