Võimalik riigihankeeksimus võib Kuressaarele maksta ligi 89 000 eurot

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuressaare linn kandis teisipäeval muusikakooli ümberehitamist rahastada aidanud SA-le Innove üle ligi 44 492 eurot, mis on pool riigihanke seaduse võimaliku rikkumise tõttu linnalt tagasi nõutavast, kuid vaidlustatud rahasummast.

«Tasusime 50 protsenti otsusejärgsest tagastamisele kuuluvast toetusest ja ülejäänud 50 protsenti maksmiseks taotlesime makse ajatamist seaduses lubatud tähtajani,» sõnas Kuressaare linna rahandusnõunik Mai Takkis Meie Maale.

Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutus Innove soovib Kuressaarelt saada tagasi kokku 89 000 eurot ehk ligi 1,4 miljonit krooni põhjusel, et nende hinnangul eksis Kuressaare linn muusikakooli ümberehitamiseks saadud toetuse kasutamisel riigihangete seaduse vastu.

Innove kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondist 869 689 eurot toetust saanud Kuressaare linna rahakasutust kontrollinud rahandusministeerium jäi seisukohale, et ümberehitust teinud firma EBC ehituspakkumine ja firmaga sõlmitud lepingu tööde hind ja maht erines ja ühe kuluartikli arvelt tehti teisi töid, mistõttu mõned tööd läksid kallimaks, mõned aga odavamaks.

Tööde maksumuse kogusumma jäi siiski samaks ning raha väärkasutamist ei tuvastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles