Varas sai kullapoest saagiks 200 000 euro väärtuses ehteid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul kella 18.10 paiku varastati Narva kullapoest ligi 200 000 euro väärtuses ehteid.

Veidi enne kella 18.10 sisenesid Narvas Tallinna maanteel asuva Astri kaubanduskeskuse ehtepoodi kaks tundmatut meesterahvast, kes vaba juurdepääsu teel suures summas kuldehteid varastasid. Vargusest teatati politseisse alles kella 20.30 paiku, sest ehteid varastati salaja, midagi lõhkumata - seetõttu ei märganud poe töötaja kuritegu kohe, vaid alles hiljem.Täpne kahjusumma on praegu veel selgitamisel, kuid esialgsetel andmetel võib see küündida 200 000 euroni.

Prokurör Pavel Gordijevski kinnitas, et kullapoe varguse uurimiseks on alustatud kriminaalasi ja praegu käib intensiivne uurimine. «Selgitatakse täpne kahju ning kogutakse tõendeid sündmuskohalt. Uurijatele on abiks ka turvakaamera salvestis,» ütles prokurör. Kahtlustatavatest on praegu siiski vara rääkida.

Narva politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Andres Jaggo sõnas, et kohe pärast teate saamist suundus sündmuskohale patrull, kes juhtumi esmased asjaolud fikseeris. «Eilse teate saamisel oli vargusest juba mõni tund möödunud. See muudab kahtlustatavate tabamise raskemaks, kuna ajaga võivad kaduda niinimetatud kuumad jäljed, mis kurjategijani viivad. Politseid peab süütegudest teavitama võimalikult kiiresti – nii püsib suurem tõenäosus kahtlustatavad kiiresti tabada. Töötame järjekindlalt edasi, et sündmuse asjaoludele jälile jõuda ja süüdlased kindlaks teha,» lisas Jaggo.

Astri Keskuse direktori Margus Teelahk sõnas, et selliseid juhtumeid keskuses varem ette tulnud ei ole. Varguse ohvriks langenud ehtepoe Jahontsi töötajatel on keelatud juhtumit kommenteerida. 

Kriminaalmenetlust viib läbi Ida prefektuur ja juhib Viru ringkonnaprokuratuur. Praeguseks on välja selgitatud, et isikud võivad liikuda sedaankerega punast värvi Škodaga, millel on inglise numbrimärk ning parempoolne rool. Politsei- ja Piirivalveamet palub kõigil, kes kirjeldusele vastavat sõidukit märkavad, sellest viivitamatult teada anda politsei lühinumbril 112.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles