Erasektor harvendab taas politseinike ridu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiautod.
Politseiautod. Foto: Postimees.ee

Erasektor meelitab taas politseinikke - viimase aasta jooksul on politsei- ja piirivalveametist lahkunud kümneid ametnikke, kõige rohkem on lahkujaid Põhja ja Ida prefektuurist.

Ida prefektuuri kummitab juba patrullide puudus, prefektuur võtaks kohe tööle 20 patrullpolitseinikku, neist pooled Jõhvi, pooled Narva, kümme patrullpolitseinikku tähendab üht ööpäevaringset ekipaaži, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juhi kohusetäitja Ain Kruuse ütles, et kui neil oleks praegu 20 patrullpolitseinikku rohkem, siis suudetaks avalikule korrale rohkem tähelepanu pöörata ning tegelda ka liiklusjärelvalvega, samuti oleks väljakutsete teenindamine kiirem.

Möödunud aastal lahkus Ida prefektuuri korrakaitsebüroost 27 inimest, osa pensionile, osa tagasi oma kodukohta, osa ka tasuvamale tööle.

Kuigi arvatakse, et politseinikud lähevad tööle turvafirmadesse, ei ole see päris nii, praegu inimesed politsei ja turvafirmade vahel ei liigu, väitis turvafirma G4S personalidirektor Eela Velström.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles