Kas vanade ENEde koht on tõesti prügikastis?

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädala alguses jahmatas sotsiaalmeediat foto prügikastist haridus- ja teadusministeeriumi ees, mis oli täis vanu ENEsid («Eesti Nõukogude Entsüklopeedia»).

«Kui raamatud olid visatud prügikasti, siis see küll ilus ei ole, sest vanapaberi koht on jäätmejaamas vanapaberikastis,» sõnas vanade raamatute müügiga tegeleva ettevõtte Raamatukoi eestvedaja Margo Matsina ning lisas, et ENEsid ostetakse üsna harva. Põhjusena nimetab Matsina asjaolu, et neid trükiti sellisel hulgal, et enam-vähem igas kodus olid need olemas.

«Eks praegusel ajal visatakse neid palju vanapaberisse, ka meie teeme seda, sest me ei hoia laos rohkem kui ühte-kahte komplekti. Veidi suurem on nõudlus vene ajal alustatud ja 2007. aastal 15. köitega lõpule jõudnud entsüklopeedia viimaste köidete järele, sest nende tiraaž oli esimeste köidetega võrreldes mitu korda väiksem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles