Vseviov: liitlasvägede liigutamise kiirust Euroopas tuleb parandada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonatan Vseviov ja kindral Darren McDew.
Jonatan Vseviov ja kindral Darren McDew. Foto: Kaitsevägi

Euroopas tuleb parandada liitlasvägede ümberpaigutamise kiirust, ütles reedel USA relvajõudude transpordi väejuhatuse ülema kindral Darren McDew’ga kohtunud kaitseministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov.

Vseviovi sõnul tegutseb Eesti aktiivselt koos oma liitlastega NATOs ja Euroopa Liidu teiste liikmesriikidega, et muuta liitlaste varustuse ja üksuste liikumist Euroopas sujuvamaks ja kiiremaks.

«Me peame saama oma vägede liigutamisel kiiremaks ning see nõuab nii vastavat planeerimist, harjutamist, taristu arendamist kui paberimajanduse lihtsustamist. Viimase osas näeme suurt potentsiaali just Euroopa Liidul,» lisas Vseviov pressiteate vahendusel.

Kantsler ütles, et Ameerika Ühendriigid on pidevalt parandamas oma jätkuvägede strateegilist liigutamist Euroopasse ja Euroopa sees ning ka Eestil on selles oma roll ja huvi.

Eesti on käimasoleval Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisel rõhutanud vajadust tegeleda vägede piirideülese liikumise lihtsustamisega Euroopas, lisatakse kaitseministeeriumi pressiteates.

USA relvajõudude transpordi väejuhatus (US Transportation Command) on üks üheksast Ameerika Ühendriikide väejuhatusest ning see korraldab riigi relvajõudude varustuse ja üksuste liigutamist globaalsel tasandil üle maailma.

Kindral McDew kohtus oma visiidil ka kaitseväe juhataja asetäitja brigaadikindral Indrek Sireliga. Samuti külastab ta NATO Küberkaitsekoostöö Keskust ja Lennubaasi Ämaris ning asetab pärja kaitseväe kalmistul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles