Õppusel Kirdekonn harjutab üle 1000 kaitseväelase

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhutõrjepataljoni Mistrali meeskond õppusel Kirdekonn möödunud aastal.
Õhutõrjepataljoni Mistrali meeskond õppusel Kirdekonn möödunud aastal. Foto: mil.ee

Esmaspäeval algab kaitseväe keskpolügoonil Kirde kaitseringkonna taktikaline õppus Kirdekonn, millest võtab osa üle 1000 ajateenija ning kaadrikaitseväelase.

Nelja päeva jooksul harjutavad jalaväelased, tankitõrjujad, miinipildurid, pioneerid, suurtükiväelased ja õhutõrjujad koostööd taktikalistes olukordades, teatas kaitseväe peastaap.

Kirde kaitseringkonna ülema kolonelleitnant Martin Heremi sõnul on teist aastat korraldatav õppus eelmisest oluliselt intensiivsem. «Möödunud aastal õppisime, kuidas eri relvaliike koostööle rakendada. Sel aastal on lahendatavad olukorrad keerulisemad, samuti peavad eri relvaliikide üksused tegema ülesannete lahendamisel varasemast enam koostööd,» rääkis Herem.

Kirde kaitseringkonna pioneeriüksus valmistab õppusel ette jalaväelaste ning suurtükiväelaste positsioone, tagab oma jõudude liikuvuse ning takistab vastase edasijõudmist tõkete ja miiniväljadega. Suurtükiväelased toetavad jalaväe tegevust kaudtulega.

Õhutõrjepataljoni ajateenijate ülesanne on kaitsta oma jõudusid ning teavitada neid õhuohust. Õppusele on kaasatud õhuväe kopterid, mis imiteerivad vastase õhuluure- ja rünnakuvahendeid.

Oma oskusi lihvivad tagalaüksused - nende kanda jääb toidu, laskemoona ja kütuse tagamine ning haavatud ja langenud võitlejate evakueerimine.

Kirdekonn algab esmaspäeval Viru jalaväepataljoni rännakuga keskpolügoonile. Rännakut julgestavad õhutõrjujad ja toetavad pioneerid.

Teisipäeval valmistuvad üksused lahinguks ning kolmapäeval asub vastane rünnakule. Õppus lõpeb neljapäeva õhtul.

Kirde kaitseringkonda kuuluvad Viru jalaväepataljon, suurtükiväepataljon, õhutõrjepataljon, pioneeripataljon ja tagalakeskus.

Kirdekonn on ettevalmistuseks maaväe suurimale õppusele Kevadtorm. Möödunud nädalal
valmistusid Kevadtormiks Võru- ja Valgamaal Kuperjanovi ja vahipataljoni üksused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles