Amet tegi Repinskile mädanevate kitsekorjuste pärast ettekirjutuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mädanevad kitsekorjused Martin Repinski farmis.
Mädanevad kitsekorjused Martin Repinski farmis. Foto: Ilja Smirnov

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) ametnik käis eelmise nädala lõpus Ida-Virumaal kontrollimas keskerakondlasele Martin Repinskile kitsefarmi ning otsustas teha talle põllul vedelevate mädanevate kitsekorjuste tõttu ettekirjutuse.

Järelevalveametnik tuvastas Toila vallas kitsejäänuste käitlemises rikkumisi, näiteks ei olnud tõkestatud loomade ja inimeste ligipääs korjustele.

«Samuti tuleb korraldada loomsete kõrvalsaaduste viimine töötlemisettevõttesse ilma asjatu viivituseta, see tähendab esimesel võimalusel, kuid ka seda nõuet oli rikutud,» ütles VTA pressiesindaja Martin Altraja Postimehele.

Kitsefarmi kontrollinud ametnik otsustas teha Repinskile ettekirjutuse, kohustades teda kõrvaldama avastatud puudused.

Postimees kirjutas reedel, et riigikogu keskerakondlasest liikme Martin Repinski kitsefarmi juures hoitakse mädanevaid korjuseid naabrite maja läheduses põllul, kus need levitavad kohutavat lehka kuni naabrite majani.

Haisu levitab vana konteiner, milles on kümned surnud kitsed. Konteiner asub Repinski naabri elukohast 600 meetri kaugusel ning hingemattev korjuselehk on teinud tema elu väljakannatamatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles