Eesti saadab oma esindajad jälgima Zapadi õppust

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka, tema poeg Nikolai, Venemaa president Vladimir Putin ja Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu õppusel Zapad 2013.
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka, tema poeg Nikolai, Venemaa president Vladimir Putin ja Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu õppusel Zapad 2013. Foto: RIA Novosti / Reuters / ScanPix

Eesti saadab oma esindajad jälgima sellel nädalal Venemaal ja Valgevenes algavat õppust Zapad 2017.

Venemaa on otsustanud Zapadi õppust tutvustada ainult 17.-18. septembril Luuga polügoonil toimuval üritusel Moskvasse akrediteeritud kaitseatašeedele, ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Andres Sang.

Eesti kaitseatašee sellel üritusel ka osaleb. Ametlikke Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlemiskutseid pole esitatud.

Valgevene on OSCEd ametlikult teavitanud, et Zapad toimub Valgevene territooriumi 14.-20. septembril. Lisaks on Valgevene Viini dokumendi vabatahtlikkuse printsiibi alusel kutsunud Eesti, Läti, Leedu, Norra, Poola, Ukraina ja Rootsi kahte vaatlejat osalema 16.-20. septembrini toimuvas programmis.

Eesti on Valgevene kutse vastu võtnud ja saadab programmis osalema kaks inimest. Kaitseministeeriumil puudub info, millises mahus võimaldatakse programmis osalejatele ligipääsu õppustele.

Täiendavalt osaleb Eesti kaitseatašee 19.-21. septembril Valgevene kaitseministeeriumi korraldataval Zapadiga seotud programmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles