Pärnu kõrget reformierakondlast kahtlustatakse varade omastamises

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu.
Vello Järvesalu. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Eile õhtul peeti kinni AS Taastusravikeskus Estonia juhatuse liige ja Pärnu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Vello Järvesalu, keda kahtlustatakse suures ulatuses ettevõtte varade omastamises.

Omastatud vara täpne suurus selgub kohtueelse menetluse käigus, teatas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja.

Karistusseadustiku järgi tähendab omastamine suures ulatuses summat, mis on suurem kui sajakordne alampalk ehk 435 000 krooni.

Järvesalu peeti kinni 48 tunniks.

Otsuse, kas prokuratuur taotleb kohtult luba Järvesalu vahi alla võtmiseks, teeb prokurör homme. «See sõltub sellest, kas on vaja veel menetlustoiminguid teha,» selgitas Kivioja. Praeguseks on Järvesalu üle kuulatud ning korraldatud on ka läbiotsimised tema kodus ja töökohas. Kivioja sõnul on Järvesalu hetkel ainus kahtlusalune antud menetluses.

Kriminaalasja menetlevad Lääne ringkonnaprokuratuur ja Lääne prefektuur.

Karistusseadustik näeb karistusena ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Pärnu linnale kuuluva ASi Taastusravikeskus Estonia kasum oli mullu 9,7 miljonit krooni.

1953. aastal sündinud Vello Järvesalu on Eesti Põllumajanduse Akadeemias omandanud ökonomisti hariduse. Aastast 1988 asus ta tööle trükikoja Pärnutrükk direktorina ning hiljem sai temast AS Trükk juhatuse esimees.

Alates 1989ndast aastast Pärnu linnavolikogusse kuulunud Vello Järvesalu valiti 1996.a. valimiste järel Pärnu linnapeaks. Linnapeana töötas Järvesalu kolm aastat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles