Keskfraktsiooni mässulise tiiva avaldus: väljendame hämmingut erakonna otsuse üle (12)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu keskfraktsiooni liikmed.
Riigikogu keskfraktsiooni liikmed. Foto: Erakogu

Riigikogu keskfraktsiooni neli liiget – Olga Ivanova, Heimar Lenk, Marika Tuus-Laul ja Oudekki Loone – tegid avalduse, milles väljendavat hämmastust keskerakondlaste parteist välja heitmise kohta.

Avaldus täismahus:

«Väljendame sügavat hämmingut Keskerakonna juhatuse 11. septembri otsuse üle heita erakonnast välja riigikogu liige Olga Ivanova ja veel 31 keskerakondlast. Põhjuseks ainult nende lojaalsus Keskerakonna asutajale ja kauaaegsele esimehele Edgar Savisaarele. Meid hämmastab ka silmakirjalikkus, kuna Edgar Savisaare otsus minna valimistel valimisliidus ei too kaasa tema enda erakonnast välja viskamist, küll aga rünnatakse inimesi Savisaare meeskonnas. Meeskonnas, mis seisab eranditult keskerakondlike väärtuste eest.

Kordame oma soovitust erakonna esimehele Jüri Ratasele ja fraktsiooni esimehele: ärme astume drastilisi samme ajal, kus kogu erakond on pühendunud kohalike volikogude valimiste kampaaniale. Niisugused sisekisklused kahjustavad meid kõiki ja eelkõige meie valijaid. Tunnustame Kersti Sarapuud, kes on kõigiti püüdnud luua fraktsioonis ühtsust ja kodurahu ning hinnanud kõrgelt Olga Ivanova suurepärast tööd riigikogu liikmena.

Me oleme sügavas mures Eesti suurima erakonna käekäigu ja maine pärast. Olukorras, kus fraktsiooni liikmete arvamus erakonnale oluliste küsimuste otsustamisel on väheoluline, on keeruline ette kujutada edasist edukat koostööd. Kui puudub vastastikune usaldus erakonna liikmete ja juhtkonna vahel, pole loota ka tulemusrikast koostööd parlamendis.

Me jagame tuhandete ja tuhandete Keskerakonna tavaliikmete muret, sest riigi populaarseim erakond heitis võimumängude nimel oma ridadest järsku välja üle veerandsaja liikme, mõtlemata sellele, kuidas erakonna lubadusi kõige paremini ellu viia. Kindlasti ei kasvata julm arvete klaarimine erakonna pealinna organisatsioonis populaarsust erakonna kohalike valiminimekirjade vastu.

Teeme erakonna esimehele ja juhatuse liikmeile ettepaneku eilne valus otsus uuesti läbi vaadata, see tühistada ja tulla küsimuse juurde tagasi rahulikus õhkkonnas pärast kohalikke valimisi.»

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles