Afganistani vanglast põgenes ligi 500 taliibi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

476 Talibani mässulisel õnnestus lõppenud öösel põgeneda Afganistani vanglast, pärast seda kui nende kaasvõitlejad olid viie kuu jooksul kaevanud vanglasse mitmesaja meetri pikkuse maa-aluse tunneli.

Vastutuse riigi lõunaosas Kandahari linnas aset leidnud hulljulge operatsiooni eest võttis Taliban. Rühmituse sõnul on kõik vanglast pääsenud nende liikmed, üle saja neist on organisatsiooni komandörid, vahendas AFP.

Kandahari vangla direktor Ghulam Dastageer Mayar kinnitas, et kõik tunneli kaudu põgenenud viibisid vangla poliitilises sektsioonis.

Mässuliste sõnul hakkasid nad 360 meetri pikkust tunnelit vanglasse kaevama viie kuu eest. Kõik vangid pääsesid vigastusteta ja on jõudnud Talibani baasidesse, teatas rühmitus.

Kandahari kuberner teatas siiski, et osa põgenenutest on juba uuesti kinni peetud. Täpseid numbreid ta ei avaldanud.

Tegemist on teise nii laiaulatusliku vanglast põgenemisega viimase kolme aasta jooksul. Juhtum on AFP hinnangul järjekordne tõestus selle kohta, kui kaootiline on Afganistani justiitssüsteem ning valmistab kohalikele julgeolekuvõimudele suurt piinlikkust.

Kandahari peetakse Talibani sünnipaigaks ja provintsis toimuvad ühed kõige verisemad lahingud Afganistanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles