Süüria armee saatis protestijate vastu tankid tänavatele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval Damaskuses toimunud kokkupõrgete ajal salvestatud videokaader.
Laupäeval Damaskuses toimunud kokkupõrgete ajal salvestatud videokaader. Foto: SCANPIX

Süüria sõjavägi alustas täna varahommikul riigi lõunaosas Deraa linnas pealetungi valitsusvastaste meeleavaldajate vastu. Pealtnägijate sõnul on tänavatel tankid ja täpsuslaskurid tulistavad katustelt valimatult inimesi, tapetud on vähemalt viis inimest.

Deraa on linn, kus praeguseks üle Süüria levinud protestid riiki valitseva Baathi režiimi vastu märtsis puhkesid. Aktivistide tänaseid väiteid ei ole võimalik sõltumatult kinnitada, sest Süüria võimud on rahvusvahelised ajakirjanikud riigist suuresti välja saatnud, vahendas BBC.

Deraa pealetung järgneb repressioonidele ja vahistamistele mujal Süürias. Üks inimõigusaktivist ütles Reutersile, et võimud korraldasid täna Damaskuses tormijooksu Douma linnaosale, kus nad avasid tsiviilisikute pihta tule ja arreteerisid kümneid inimesi.

Kuigi president Bashar al-Assad tühistas eelmisel nädalal aastakümneid kehtinud eriolukorra, mis keelas rahvakogunemised, on julgeolekujõud asunud demonstratsioonide korraldajaid kinni pidama.

Protestijad nõudsid esmalt poliitilisi reforme, kuid nüüdseks on nende peamiseks nõudmiseks, et Assad tagasi astuks.

Rahutustes on hukkunud vähemalt 350 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles