Kender: tänavused kirjandi teemad on erakordselt huvitavad

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kender.
Kaur Kender. Foto: Peeter Langovits.

Tänavused lõpukirjandi teemad on kirjanik Kaur Kenderi hinnangul erakordselt huvitavad ning puudutavad iga mõtlevat inimest.

«Enamik on neist sellised, mis puudutab iga mõtlevat inimest, s.t väheseid, aga parimaid,» ütles Kender teemasid kommenteerides.

Kui Kender tänasel päeval veel koolipingis oleks, valinuks ta teema «Sotsiaalmeedia mõjust inimsuhetele». Kenderile põnev teema on ka «Minu Eesti».  «Oleksin kirjutanud nii, nagu Eesti oleks (Jaak - toim.) Aaviksoo omand - sellest tuleks ilmselt midagi nagu «Mein Kampf for Dummies»,» naljatas Kender.

Kuna Kenderi keskkooliõpingute ajal Facebooki, Twitterit vms veel ei olnud ja sotsiaalmeediat kirjanditeemana ammugi mitte, kirjutas ta oma lõpukirjandi hoopis ulmeteemadel. «Ise vist kirjutasin kunagi Asimovist ja «Asumist» (raamat Isaac Asimovi ulmesarjast) või robotitest,» meenutas Kender.

Täna kirjutavad 9925 eesti õppekeelega ja 1518 vene õppekeelega koolide abiturienti ning varemlõpetanut kirjandit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles