Taimne nuudlivokk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimne nuudlivokk
Taimne nuudlivokk Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

300 g munanuudleid

1 sl oliiviõli

5 sl maapähkliõli

1 hakitud sibul

1–2 purustatud küüslauguküünt

1 punane tšillikaun (või pool, kui kardad tulist maitsesaluuti) õhukeste viiludena

1 ribadeks lõigatud baklažaan (kokku u 500 g)

2 sl pruuni suhkrut

2 sl sojakastet

2 sl austrikastet (oyster sauce)

1 tl seesamiseemneõli

1 sl kalakastet (fish sauce)

2 varretäit hakitud rohelist sibulat

Keeda nuudlid pakendil oleva juhise järgi. Nõruta ja lisa oliiviõli. Sega nuudlid läbi, nii takistab õli nuudlite kokkukleepumist.

Kuumuta (vokk)pannil 2 sl maapähkliõli ja prae baklažaane portsukaupa (üks kiht pannil), kuni need on väheke värvi saanud. Tõsta taldrikule ootama. Puhasta pann paberrätiga, kuumuta 1 sl õli ning prae sibulat, küüslauku ja tšillit 3 minuti jagu. Pane kõrvale ootele. Kuumuta ülejäänud õli pannil ja lisa pruun suhkur. Pärast 3 minutit ja suhkru kerget karamellistumist vala juurde seesamiseemneõli, soja-, austri- ja kalakaste. Lisa nuudlid ning ülejäänu, mis taldrikul ootab. Sega ja kuumuta korralikult läbi. Serveeri rohelise sibulaga ülepuistatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles