Eesti kodakondsuse saab ligi 50 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Eero Vabamägi

Valitsus arutab neljapäevasel istungil Eesti kodakondsuse andmist kokku 47 inimesele.

Valitsus arutab neljapäevasel istungil ettepanekut anda Eesti kodakondsus emale ja tema alaealisele lapsele tingimusel, et ema vabastatakse senisest kodakondsusest, edastas valitsuse pressiesindaja. Eesti kodakondsust taotlevad inimesed on praegu Ukraina kodanikud.

Samuti arutab valitsus ettepanekut anda Eesti kodakondsus isale ja tema kolmele alaealisele lapsele tingimusel, et isa vabastatakse senisest kodakondsusest. Eesti kodakondsuse taotlejad on praegu Ukraina kodanikud.

Valitsus teeb ka ettepaneku anda Eesti kodakondsus 40 inimesele, kes on täitnud kodakondsuse seaduses ettenähtud kodakondsuse saamise tingimused ning nende suhtes puuduvad kodakondsuse seaduses sätestatud alused Eesti kodakondsuse andmisest keeldumiseks.

Siseministeerium on esitanud valitsusele ka ettepaneku anda Eesti kodakondsus inimesele, keda on kriminaalkorras korduvalt karistatud tahtlike kuritegude eest ning kes aastatel 2002-2011 on toime pannud 14 väärtegu. Taotleja karistatus on kustunud.

Samuti on siseministeerium teinud ettepaneku keelduda Eesti kodakondsuse andmisest inimesele, kes on aastatel 2008–2017 toime pannud kakskümmend kaheksa väärtegu. Taotleja karistatus ei ole kustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles