Ringhäälingunõukogu eitab Urmas Oti ETV ekraanilt tõrjumist

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Ott 2002. aastal, mil ta juhtis TV 3s saadet «Valitud meeleolud».
Urmas Ott 2002. aastal, mil ta juhtis TV 3s saadet «Valitud meeleolud». Foto: Toomas Huik

2006. aastal riigitelevisiooni naasta soovinud Urmas Oti plaanidele tõmbas toona rahapuuduse põhjendusega kriipsu peale ringhäälingunõukogu, ent täna vaieldakse selle üle, kas poliitikud üldse tahtsid Otti ETV ekraanile.

2006. aastal ETVd juhtinud Ainar Ruussaar ütles Õhtulehele, et ringhäälingunõukogus arutati elavalt selle üle, kas erakanalis saadet juhtinud teletäht üldse sobib ETV ekraanile.



«Kui üritasin ringhäälingunõukogus kaitsta ideed, et Ott saaks ETVs uue saatesarja, siis tollases ringhäälingunõukogus oli väga palju inimesi, kes läksid endast täiesti välja,» ütles Ruussaar Vikerraadio saates «Rahva teenrid».

Ringhäälingunõukogu tollane aseesimees Jaak Allik vaidles Õhtulehega kõneldes vastu ja ütleb, et ta ei mõista, miks Ruussaar üritab asja poliitiliseks kiskuda.

«Kõnealune summa [Oti saate tootmiseks] läks üle kolme miljoni ja oli sama kui näiteks «Õnne 13» aastaeelarve. Arvestades, et tegu oli ju vaid kahe kaameraga tehtud talk show'ga, mitte telelavastusega, oli see suur raha. Ka polnud nõukogu kindel, kas avalik-õiguslik televisioon ikka peaks üles ostma ühe kommertskanali valmisformaadi sellise raha eest,» selgitas Allik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles