Kaljulaid: ELi sotsiaalne süsteem peab kohanduma ühiskonna muutustega (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid alustab homme visiiti Lõuna-Eestis.
President Kersti Kaljulaid alustab homme visiiti Lõuna-Eestis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Euroopa Liidu sotsiaalne süsteem peab kohanduma ühiskonnas toimuvate muudatustega, märkis president Kersti Kaljulaid Arraiolose grupi 13 riigipea kohtumisel Maltal.

«Ühiskonna, töö iseloomu ja tööturu muutudes tuleb läbi mõelda, kuidas muuta meie sotsiaalset süsteemi nii, et kõigile Euroopa Liidus säiliksid vajalikud sotsiaalsed tagatised,» lausus Kaljulaid Arraiolose grupi 13 riigipea kohtumisel Maltal.

Kahepäevaste arutelude peateemadeks on Euroopa tulevik, migratsioon, sotsiaalne Euroopa ning Vahemere regiooni julgeolek.

Presidendi sõnul ei saa sotsiaalseid probleeme lahendada Brüsselist, nende lahendamises on põhiline roll liikmesriikidel. «Sealjuures tuleb ka silmas pidada, et töö iseloomu muutudes peame üle vaatama ka oma maksusüsteemi, et tagada meie kodanikele sotsiaalteenused vaatamata nende asukohale,» lisas Eesti riigipea.

«Eesti eesistumise ajal on laual mitmed initsiatiivid, mille osas saame koos töötada, näiteks on meie eesmärk jõuda eesistumise ajal Euroopa Liidu sotsiaalõiguste samba proklamatsiooni heakskiitmiseni, mis sisaldab põhilisi sotsiaalseid õigusi ning pidada oktoobris läbirääkimisi lähetatud töötajate direktiivi kokkuleppe sõlmimiseks,» lausus Kaljulaid.

Reedese riigipeade töökohtumise põhiteema on Euroopa Vahemere-regiooni riikide julgeolek. President Kaljulaidil on Maltal ka kolm kahepoolset kohtumist: Kreeka riigipea Prokopis Pavlopoulusega, Austria riigipea Alexander Van der Belleniga ja Portugali riigipea Marcelo Rebelo de Sousaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles