Kaks vangi üritas põgeneda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vangla.
Tallinna vangla. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ja Rummu vanglas tegid vangid hiljuti kaks põgenemiskatset, kuid mõlemal korral need ebaõnnestusid.

Tallinna vanglast üritas möödunud kolmapäeval põgeneda vang, kes oli viidud haiglasse protseduurile. Kinnipeetul õnnestus joosta vaid 100 meetri kaugusele, kui valvurid nabisid ta uuesti kinni.

Eile üritas üks vang põgeneda Rummu avavangla territooriumilt, kuid ka seal tabati mees kiiresti ja paigutati vangla kinnisesse osakonda.

Justiitsministeeriumi pressinõuniku Diana Kõmmuse sõnul paigutatakse avavangla osakonda need vangid, kelle karistusaeg hakkab lõppema ning kes on end vanglas korralikult üleval pidanud, ja vähem ohtlikud vangid.

Avavangla vangil on õigus käia väljaspool vanglat tööl ja õppimas, kuid kogu ülejäänud aja peab vang viibima trellide taga. «Piltlikult öeldes näeb see välja nii, et vang läheb hommikul ettenähtud ajal tööle ja tuleb siis õhtul etteantud ajal vanglasse tagasi. Nädalavahetustel ja muudel vabadel päevadel viibib aga kogu aeg vanglas,» selgitas Kõmmus.

Kooli või tööle minemisega kaasnevad kulud kannab vang ise ning kui ta piirangutest kinni ei pea, saadetakse ta tagasi tavalisse vanglasse.

Avavangla osakonna mõte on Kõmmuse sõnul aidata kinnipeetaval säilitada suhteid ühiskonnaga ning harjutada teda iseseisvalt toime tulema.

Käesoleva aasta alguses liideti Harku ja Murru vangla ning avavangla asub Rummu asulas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles