Michal: Reformierakond on valmis tegema Tallinnas koalitsiooni EKREga (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal.
Kristen Michal. Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonna linnapeakandidaat Kristen Michal ütles, et mitte mingil juhul ei ole erakond nõus tegema koalitsiooni Keskerakonnaga, kuid EKREga küll.

Paljud EKRE vaates siiski Michali jaoks sümpaatsed ei ole. «Ma olen seda ka avalikult öelnud. Eriti selline avalik kõvatamine mingitel teemadel,» kommenteeris Michal Postimehele.

Potentsiaalsete koalitsiooniparteritena ei ole välistatud Michali sõnul ka erinevad valimisliidud (välja arvatud Savisaare liit ja Tegus Tallinn - toim.). «Ma olen kindel, et meil on võimalik leida ühisosa näiteks Vaba Tallinna Kodanikuga. Ma ei oska öelda, kes sealt üle künnise tulevad,» rääkis Michal.

Keskerakonda Michal parterina ei  näe. «Ma tean, et meie valijate soov on Keskerakonna lahkumine igasuguses vormis, misiganes nimekirjas nad parajasti esindatud on,» lausus Michal.

«Meie vastane on Keskerakond, kes lubab mittekodanikele Eesti põhiseadust ja keelt tundmata kodakondsust.  Reformi meeskond esindab Tallinnas neid, kes soovivad Keskerakonna mahavõtmist. Need kes on Keskerakonda nõus võimul hoidma koostööga ei paku Tallinna inimestele ega meie valijatele alternatiivi. Ei Savisaare Liit ega ka SDE, IRL kes on Keskerakonna lojaalsed valitsuspartnerid ja valmis avalikult ka Tallinnas koostööks Keskerakonnaga,» rääkis Michal.

Eile õhtuses «Kolmeraudses» küsis saatejuht Mihkel Raud Kristen Michalilt, kas näiteks Kalamajas elav homo, kes annab hääle reformierakondlasele Yoko Alenderile, annab tegelikult hääle hoopis ekrelasele Martin Helmele?

«Ta ei anna seda häält Helmele. Kui sa küsid, kas oleme valmis tegema koalitsiooni EKREga Tallinnas, siis vastus on jah. Kui küsid, kas nende vaated on mulle omased, siis vastus on loomulikult ei,» rääkis Michal saates.

Saates «Kolmeraudne» vaidles keskerakondlane Yana Toom Michalile vastu ning teatas, et Urmas Paet helistas talle vähemasti 150 korda ja ütles, et rääkigu Michaliga, äkki saab jutule.

Mihkel Raua väite peale, et pärast kohalike omavalitsuste valimisi teeb Reformierakond ikkagi Keskerakonnaga Tallinnas ja valitsuses koalitsiooni, ütles Michal, et sellist asja ei juhtu. «Meie valijad soovivad Keskerakonnast igas vormis lahti saada,» märkis Michal.

Michal kinnitas, et Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioon on sada protsenti välistatud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles