20 kilo marihuaanaga tabatud mees saadeti kaheksaks aastaks vangi (1)

Helen Mihelson
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaana.
Marihuaana. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus mõistis täna kaheksaks aastaks vangi mehe, kelle valdusest leiti üle 20 kilo marihuaanat, mille müümisel oleks ta saanud vähemalt 400 000 eurot.

Kohtu hinnangul on tõendatud, et 31-aastane Mivort Vaiga omandas ebaseaduslikult ja varalise kasu saamise eesmärgil vähemalt 27 063,70 euro eest suures koguses marihuaanat.

Kokku saadi tema kasutuses olnud korterist ning eluruumis asunud raudkapist ja külmikust kätte üle 20 kilo marihuaanat, üle 200 grammi hašišit ja ligi 200 grammi kokaiini sisaldusega pulbrit.

Kriminaalne tulu oleks olnud vähemalt 400 000 eurot

Samuti leidis tõendamist, et Vaiga andis ligi 400 grammi marihuaanat edasi samuti täna süüdi mõistetud Jaan Tammistele (22). Tammistele mõistis kohus karistuseks 2 aastat, 3 kuud ja 23 päeva vangistust, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kahe ja poole aasta jooksul toime uut kuritegu.

Karistusseadustik sätestab, et kahju või süüteo ulatus on suur, kui see ületab 40 000 eurot. Mivort Vaiga kasutuses olnud ruumide läbiotsimisel leitud marihuaana realiseerimisel tänavakaubandusse oleks kriminaaltulu ületanud 400 000 eurot, kokaiinikoguse puhul 16 000 eurot.

Kohtuotsusega konfiskeeriti ka mõlema süüdimõistetu vara, mis antud juhul koosnes sularahast. Mivort Vaiga puhul 5500 eurot, Jaan Tammiste puhul 230 eurot. Menetluskuludena mõisteti Vaigalt välja 3929 eurot ja Tammistelt 1442 eurot. Kriminaalasi lahendati kokkuleppemenetluses. Mõlemad mehed on varasemalt karistamata. 

Otsus ei ole jõustunud, kokkuleppemenetlust reguleerivate menetlusnormide rikkumise korral võib tänase otsuse vaidlustada Tallinna ringkonnakohtus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles