Nädalavahetusel toimus kaks reservõppekogunemist

Kadi Raal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservõppuse kogunemine.
Reservõppuse kogunemine. Foto: Kaitseväe peastaap

Möödunud nädalavahetusel said õhuväe õhuseiredivisjoni ja toetuse väejuhatuse reservväelased värskendada erialateadmisi oma üksuste õppekogunemistel, mis toimusid Ämari lennubaasis ja Pärnumaal Eametsas. 

Ämaris kaks nädalat kestnud reservõppekogunemise käigus formeeriti reservväelastest mobiilse radarposti kaitseüksus. Õhuseiredivisjoni ülema major Gerry Karro sõnul suudab õppekogunemisel harjutanud kaitseüksus radarposti meeskonnaga ühtselt tegutseda ning edukalt radarsüsteemi kaitset tagada.

«See omakorda võimaldab õhuseiredivisjoni kaitseväelastel keskenduda eelhoiatusfunktsiooni täitmisele NATO integreeritud õhukaitsesüsteemi osana. Õppusel osalenud reservväelased näitasid ennast oma parimast küljest,»  sõnas major Karro.

Lõppenud nädalavahetusel viidi Pärnumaal läbi toetuse väejuhatuse formeerimiskeskuste juhtiv- ja reakoosseisu kolmepäevane õppekogunemine «Punane Rebane 2017»,  kus harjutati formeerimiskeskuste püstitamist ning sellega kaasnevate tegevuste planeerimist ning läbiviimist.

«Reservväelased tõestasid taaskord, et eelneva väljaõppe käigus omandatud oskused ei ole reservis oldud aja jooksul kuhugi kadunud ning ka koolitajad näitasid üles kõrget professionaalset taset,»  ütles toetuse väejuhatuse staabi mobilisatsioonijaoskonna ülem major Mehis Born.

Õhuseiredivisjon on õhuväe koosseisu kuuluv taktikaline üksus, mille ülesandeks on jälgida Eesti õhuruumis ja selle ümbruses toimuvat.

Formeerimiskeskused on toetuse väejuhatuse mobiilsed allüksused ning nende põhiülesanne on täiendusreservi moodustamine ja ette valmistamine kaitseväele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles