PPA-st vallandatud eksametnik kaotas lõplikult töövaidluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kohtusaal.
Pildil on kohtusaal. Foto: Marina Puškar

Ebakõlade tõttu politsei vormihankel politsei- ja piirivalveametist (PPA) vallandatud ja selle otsuse kohtus vaidlustanud Ilona Laido sai lõpliku kaotuse osaliseks.

Laido töösuhe sattus PPA-s löögi alla, kui möödunud aasta lõpus tekkisid ebakõlad seoses politsei vormihankega. Nimelt leidis siseministeeriumi audit, et hankestrateegia vormivarustuse uuendamise protsess polnud alguses piisavalt läbimõeldud.

Probleemid viisid Laido vallandamiseni. Seejärel lekitas naine avalikkuse ette andmed, mille järgi oli PPA peadirektor Elmar Vaher ostnud ameti krediitkaardiga paari saapaid ja kõrvaklapid. Ühtlasi kaebas ta PPA töövaidluskomisjoni, kus jäi siiski kaotajaks. Seejärel pöörduski Laido töövaidluses kohtusse.

Kui mullu 16. septembril Harju maakohtus saatis edu Laidot, siis Tallinna ringkonnakohus tühistas tänavu 31. mai otsusega maakohtu lahendi. Ringkonnakohus tegi asjas uue otsuse, millega jättis rahuldamata Ilona Laido hagi PPA vastu töölepingu ülesütlemise tühisuse tuvastamise, töölepingu lõpetamise ja hüvitiste nõudes.

Seepeale pöördus Laido kassatsioonkaebusega riigikohtu poole, mis aga esmaspäeval kaebust menetlusse ei võtnud. See tähendas Laidole lõplikku kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles