Tubakaseaduse eelnõu arutelul ei võetud ühtegi otsust vastu

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liikmed ja sotsiaalministeeriumi esindajad kohtusid täna tubakaseaduse muutmise eelnõu ettevalmistamise teiseks lugemiseks. Otsuseid täna siiski vastu ei võetud ja komisjoni ootavad sel teemal ees uued arutelud.  

Tänasel kohtumisel tutvustati ja põhjendati muudatusettepanekute sisu ning omapoolseid kommentaare jagas sotsiaalministeeriumi esindajad. Sotsiaalkomisjoni liikme Maris Lauri sõnul oli täna arutlusel mitu Madis Millingu poolt esitatud muudatusettepanekut, mis puudutasid e-sigarettide müüki ja väljapanekuid. 

«Lisaks oli kõne all kolme IRL-i saadiku esitatud muudatusettepanekud, mis puudutasid regulatsioone, mis viiks sigarettide müügi nö leti alla. Nad leidsid, et seda ei peaks tegema, sest need kolepildid ei jää siis nähtavale,» rääkis Lauri.

Kohtumisel täpsustati ka ettepanekuid reklaamiseaduse osas.

Komisjonil seisab veel kohtumisi ees ning hääletust täna ei toimunud.

«Tähtaegasid teatavasti riigikogul ei ole ning kõike tehakse oma tempoga. Praegu on eelnõu teine lugemine. Ma ei näe, et sellel aastal seda vastu jõutakse võtta,» ütles Lauri.

Eelnõu arutelul osalesid sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna juhataja Katrin Karolin ja nõunik Kärt Sõber ning sotsiaalkomisjoni liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles