Orja pidamises süüdistatav Ratastooli-Andu pääses vahi alt

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Vaik.
Andres Vaik. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Allilmaliidri Assar Pauluse ustav kambajõmm Andres Vaik, keda tuntakse hüüdnimega Ratastooli-Andu, pääses täna kohtu otsusega vahi alt. Kohtupidamine mehe üle aga jätkub ja talle kehtestati elukohast lahkumise keeld.

Teise süüaluse, kuritegeliku organisatsiooni üks juhte olnud Peep Haviku kaitsjate taotlust mees vahi alt vabastada kohus ei rahuldanud.

Esimese ja teise kohtuastme avalike suhete teenistuse juhi Janar Filippovi sõnul asus kohus Andres Vaigu suhtes seisukohale, et tema tervislik seisund kaalub vahistamise alused üles. «Tema tervislik seisund on jätkuvalt halvenenud ja seetõttu kohaldati kergemat tõkendit ehk elukohast lahkumise keeldu,» lausus ta ja lisas, et kui süüalune tõkendit rikub, siis võib ta uuesti vahi alla võtta.

Andres Vaigu kaitsja vandeadvokaat Priit Palmiste ütles, et kohus rahuldas täna tema taotluse, mingeid läbirääkimisi kokkuleppe sõlmimiseks prokuratuuriga tema sõnul peetud ei ole.

Assar Paulusele määrati mullu augustis seitsme aasta pikkune vanglakaristus, mis oli sõlmitud kokkuleppena prokuratuuriga. Kokkuleppele läks suur osa jõugu juhtivaid liikmeid, kokku üheksa inimest. Kokkuleppega ei nõustunud Havik ja Vaik, kelle kriminaalasjad eraldati.

Kokkuleppega mittenõustunud Andres Vaigul lasub üks raskemaid süüdistusi. Nimelt süüdistatakse teda nüüdseks üle 60-aastase Matti, keda hüüti Norriseks, orjastamises. Ühenduse nimel Lõuna-Eestis asju ajanud Vaiku hüüti Ratastooli-Anduks seetõttu, et ta pärast rasket avariid 90ndatel liikus ratastoolis. Vaigule tellitud terviseekspertiis näitas, et mees on võimeline vanglakaristust kandma.

Loe pikemalt:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles