Rootsi politsei: pakiruumist leitud eestlase surmajuhtumis ei viita miski kuriteole (3)

Helen Mihelson
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei.
Rootsi politsei. Foto: SCANPIX

Rootsi politsei kinnitusel ei ole neil praegu alust kahtlustada, et eestlase surma taga oleks olnud kuritegu.

Postimees kirjutas eile, et nädalavahetusel suri Rootsis Eesti kodanik, kes oli mõni aeg varem leitud auto pakiruumist raskete vigastustega. Nimelt sai häirekeskus laupäeval kella kolme paiku teate, et Stockholmi äärelinnas Nackas on raskelt vigastatud mees. Kohale jõudes ootas kiirabi neli meest autoga, ja just auto pakiruumis vigastatu oli. Meeste väitel leidsid nad kannatanu metsast, kuid kiirabile tundus kogu asi kahtlane, mistõttu kutsuti politsei.

Esialgu spekuleeriti ajakirjanduses, et asjaga võisid olla seotud samuti seal elavad eestlased. Politsei pidas nad ka nädalavahetusel kinni, kuid lasi peagi vabaks. Nende kahtlustamiseks polnud tõendeid ja pealegi ei viibinud mehed raskete vigastuste tekkimisajal seal lähedalgi.

Ka värske lahang näitab, et tegemist oli tõenäoliselt siiski õnnetusjuhtumiga. Seda kinnitas ajalehele Aftonbladet prokurör Viktoria Törnqvist, kelle sõnul ei viita praegusel hetkel miski kuriteole.

Ta selgitas, et lahkamisel leitu langeb kokku tunnistajate ütlustega – mees kukkus metsas ja sai seeläbi sedavõrd raskeid vigastusi, et suri hiljem.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles