NATO kavatseb tugevdada lahingugruppe õhu- ja merejõududega

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp
NATO lipp Foto: Vadim Ghirda/AP/Scanpix

Eile ja täna Eestis ametlikul visiidil viibinud NATO Euroopa vägede ülemjuhataja asetäitja kindral James Everard ütles, et järgmiseks on NATO-l kavas tugevdada Balti riikides ja Poolas paiknevaid NATO lahingugruppe õhu- ja mereväeelementidega.

«NATO maaväe üksused on siin väga hästi ja kiiresti integreerunud, kuid peame neid tugevdama õhu- ja mereväe elementidega. See on meie järgmine väljakutse nii Baltikumis kui Poolas,» ütles kindral Everard Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas paiknevatest NATO lahingugruppidest rääkides.

Kindral Everardi sõnul on eelkõige maa- ja õhujõudude koostöö äärmiselt oluline ning see võimaldaks lahingugruppide heidutus- ja kaitsevõimet veelgi parandada. Tema sõnul ei jää augusti lõpus Briti hävitajate visiit Eestisse viimaseks ja selliseid koostööharjutusi koos siinse NATO lahingugrupiga kavandatakse veel.

«Minu jaoks oli kõige meeldivam see, et me olime Eesti kolleegidega kõik ühel meelel selles, mida tuleb teha järgmiseks. Olen senise progressiga rahul, aga palju on veel teha,» lisas kindral.

Eestis kahepäevasel visiidil viibinud kindral Everard kohtus kaitseministeeriumi kantsleri Jonatan Vsevioviga, kaitseväe juhataja kindral Riho Terrasega, külastas Ämari lennubaasi ning asetas pärja Vabadussõjas langenute mälestusehisele. Kindral sai ülevaate regionaalsest julgeolekuolukorrast, NATO lahingugrupi tegevusest Eestis ja Venemaa õppusest Zapad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles