Keskerakond hakkab mujal kandideerinuid välja heitma pärast valimisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna kampaania.
Keskerakonna kampaania. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Keskerakond ootab pärast kohalikke valimisi piirkonnaorganisatsioonide ettepanekuid väljaspool partei nimekirja kandideerinud inimeste erakonnast välja arvamiseks.

Tallinnas, Saaremaal ja Tartumaal Keskerakonna vastu kandideerivad 47 inimest on erakonnast juba välja arvatud, ülejäänutega tegelevad piirkonnad suure tõenäosusega pärast 15. oktoobril peetavaid kohalikke valimisi, ütles partei peasekretär Mihhail Korb kolmapäeval BNS-ile.

«Praegu teistest piirkondadest ettepanekuid inimeste parteist välja arvamiseks pole tulnud,» rääkis Korb. «Sellel võivad olla erinevad põhjused, võib-olla arutatakse asja pärast valimisi. Praktika on selline, et pärast valimisi vaatab büroo läbi kõik nimekirjad ja informeerib juhatust, kes millises nimekirjas kandideeris. Tean, et Eestis on selliseid kohti õige mitu.»

Maakonnaleht Sakala kirjutas kolmapäeval, et Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juhatus leidis, et kümmekond inimest, kes on otsustanud tekkivas Mulgi ja Põhja-Sakala vallas kandideerida volikokku valimisliidus, aga mitte oma erakonna nimekirjas, võivad erakonda edasi jääda.

«Nad ei kandideeri erakonna vastu,» sõnas piirkonna juht Helmut Hallemaa. «See on haldusreformi eripära, mis sundis neid inimesi oma erakonna asemel valimisliitu eelistama.» Hallemaa sõnul tuleb arvestada, et Viljandimaal liituvad suured ja seni väga iseseisvad regioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles