Fotod: Kaitseväe meditsiiniüksus katsetas õppusel konteinerpõhist varustust

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal NATO suurimal meditsiiniõppusel Vigorous Warrior esmakordselt osalenud Eesti kaitseväe meditsiiniüksus katsetas õppusel erakorralise meditsiinirühma konteinerpõhist varustust ja sooritas osalejatest ainsana ka ümberpaiknemise.

Eestis arendatud ja toodetud meditsiinirühma konteinerpõhise varustuse eelis on kiirus, sest konteineri saab uues kohas üles seada kahe tunniga, teatas Kaitsevägi.

«Meditsiinilogistikaga tegelevad inimesed olid väga üllatunud, et me selle nii kiiresti kokku saime. Sellise varustuse tavapärane püsti panek võtab 4-8 tundi,» ütles kaitseväe ühendatud õppeasutuste sõja- ja  katastroofimeditsiinikeskuse ülem kolonelleitnant Ahti Varblane. «Meid tituleeriti meditsiiniüksuste ümberpaiknemise võime uute standardite loojateks,» lisas ta.

NATO meditsiini oivakeskuse korraldatud suurõppuse Vigorous Warrior eesmärk oli harjutada ja hinnata koostöö- ja manöövervõimet NATO liikmes- ja partnerriikide vahel ning harjutada reageerimist võimalikule bioloogilise ründe ja saaste intsidendile.

«Muljed on väga head ja rahvusvaheline koostöö sujus samuti hästi. Eesti vastu tunti väga palju huvi ja saime kiitvaid sõnu nii varustuse, meeskonnatööoskuste kui ka motivatsiooni eest,» ütles kolonelleitnant Varblane.

Vigorous Warrior 2017 õppusest Saksamaal võtsid osa NATO 27 liikmesriigi esindajad, nende seas esmakordselt Eesti 1. jalaväebrigaadi meditsiinikompanii erakorraline meditsiinirühm. Järgmine Vigorous Warrior meditsiiniõppus toimub

2019. aastal Rumeenias, kus ka Eesti loodab taas osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles