Eesti saadab tuleval aastal Iraaki kuni kümme kaitseväelast (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagis on praegu väljaõppemissiooni raames kuus Eesti kaitseväelast. Pildil olevad kaitseväelased olid Iraagis missioonil 2006. aastal.
Iraagis on praegu väljaõppemissiooni raames kuus Eesti kaitseväelast. Pildil olevad kaitseväelased olid Iraagis missioonil 2006. aastal. Foto: Kaitsejõudude peastaap

Kaitseministeerium plaanib ka tuleval aastal Iraaki lähetada kuni kümme kaitseväelast. Kaitseväelaste peamiseks ülesandeks on Iraagi julgeolekujõudude sõjaline väljaõpe.

Kaitseministeerium saatis kooskõlastusele eelnõu, mille kohaselt osaleb kaitsevägi ka tuleval aastal rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil Inherent Resolve kuni kümne tegevväelasega, selgus eelnõude infosüsteemist.

Eelnõu seletuskirja kohaselt on Eesti valmis vajadusel ja võimalusel suurendama osalust operatsiooni, kuid see jääks piirarvu sisse.

Eelnõu kohaselt ei osaleks Eesti tegevväelased sõjalistel operatsioonidel Süüria territooriumil.

Operatsioonil osalemise kulude katteks on kaitseministeeriumi tuleva aasta eelarvesse kavandatud 478 823 eurot.

Eesti võtab operatsioonis Inherent Resolve osa alates 2016. aasta augustist. Siis alustas Iraagis Anbari provintsis teenistust kuueliikmeline väljaõppemeeskond Taani kontingendi kooseisus. Lisaks teenib üks Eesti vanemohvitser Bagdadis mitmerahvuselises sõjalis-strateegilises meeskonnas, mis nõustab Iraagi ministeeriume ja julgeolekujõudusid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles