Bergmanis: Zapadil võidi harjutada ka Baltimaade isoleerimist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhutõrjelahing Venemaa ja Valgevene ühisõppusel Zapad 2017.
Õhutõrjelahing Venemaa ja Valgevene ühisõppusel Zapad 2017. Foto: Sander Ilvest

Läti kaitseministeerium veel uurib Vene-Valgevene ühisõppust Zapad-2017, kuid mitu õppusel kasutatud võtet osutavad Baltimaade isoleerimise harjutamisele, ütles Läti kaitseminister Raimonds Bergmanis neljapäeval.

Kuigi õppuse aktiivne järk lõppes kolmapäeval, ei kao Vene sõjavägi kuhugi, ütles Läti kaitseminister Raimonds Bergmanis.

Nüüd tuleb jälgida, kuivõrd täidetakse Valgevene presidendi Aleksandr Lukašenko sõnu, et 30. septembriks on Vene sõdurid Valgevenest lahkunud, lisas minister.

Kuigi peatähelepanu oli õppusel, siis tähtsam on see, mis toimub enne ja pärast õppust, ütles Bergmanis.

«Hinnates üldpilti, siis minu arvates harjutati paljusid Baltimaade blokeerimise elemente,» lausus minister.

Samas rõhutas ta, et enne põhjaliku analüüsi lõpetamist ei tohiks ennatlikke järeldusi teha.

Minister oletas ka, et õppuse põhirõhk asus Vene polügoonidel, mida näitab ka president Vladimir Putini kohalviibimine.

Bergmanis kinnitas ka, et Läti sõjaväes selle õppuse pärast kõrgendatud lahinguvalmidust ei kehtestatud ja see tegutses tavakorras.

Zapadi aktiivne etapp toimus 14.-20. septembrini Venemaa ja Valgevene territooriumil ja ametlikult osales õppusel 12 700 Vene ja Valgevene sõdurit. Valgevene territooriumil osales ametlikel andmeil õppusel umbes 3000 Vene sõdurit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles