Tartu rattamaraton tähistab ümmargust sünnipäeva

Kaspar Koort
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune rattamaraton möödus kohati päris tolmavatel teedel. Ilusat päiksepaistelist ilma lubatakse ka tänavuseks maratoniks.
Mullune rattamaraton möödus kohati päris tolmavatel teedel. Ilusat päiksepaistelist ilma lubatakse ka tänavuseks maratoniks. Foto: Margus Ansu

Maailma suuruselt kolmas maastikurattamaraton ehk Tartu rattamaraton tähistab tänavu oma 20. sünnipäeva. Tuhandeid rattasõpru Lõuna-Eestisse toov üritus saab alguse laupäevaste lastesõitudega Tartus Tähtvere spordipargis ning kulmineerub pühapäevase maratoniga Otepää ja Elva ümbruse kuppelmaastikel.

Õigemini saavad ratturid end vastavalt võimetele proovile panna lausa kolmel eri pikkusega distantsil – 89 ja 40 kilomeetri pikkustele katsumustele lisandub esmakordselt 21-kilomeetrine sõit. Neljapäeva ennelõunase seisuga oli end maratonile kirja pannud 4604 ratturit. Registreerumine on avatud kuni 23. septembri õhtuni. Inimesed, kes enda kirjapaneku võistluspäeva hommiku peale jätvad, paraku rajale ei pääse.

Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk märkis, et 21 kilomeetri pikkune distants võeti kavva ühelt poolt nooremaid ja teiselt poolt juba väärikamas eas rattasõpru silmas pidades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles