RIA: ID-kaardi turvaprobleemide lahendamine kulgeb plaanipäraselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ID-kaart.
Eesti ID-kaart. Foto: Erik Prozes

ID-kaadri turvaprobleemide lahendamine kulgeb plaanipäraselt ja järgmisel nädalal teatab Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) valitsusele edasiste tegevuste kuupäevad.

RIA peadirektor Taimar Peterkop andis neljapäeval valitsusele ülevaate ID-kaardi turvaprobleemide lahendamise käigust ja tõdes, et töödega ollakse graafilus, ütles BNS-ile RIA pressiesindaja Helen Uldrich. «Töötame praegu ühe kindla rakendusega edasi, praegu on selle testimise periood,» lisas ta.

Uldrichi sõnul läheb Peterkop järgmisel nädalal uuesti valitsusse. «Ja siis saab rääkida konkreetsetest kuupäevadest, et millal me rakendusega välja tuleme ja mida siis inimesed peavad tegema,» sõnas ta.

RIA teatas 5. septembril, et 30. augustil informeeris rahvusvaheline teadlaste grupp RIA-t turvariski avastamisest, mis mõjutab Eestis alates 2014. aasta oktoobrit välja antud ID-kaarte. Risk puudutab pärast 2014. aasta 16. oktoobrit välja antud 750 000 ID - kaarti.

Nädal hiljem teatas RIA, et töötab praegu ühe ID-kaardi turvariski lahendusvariandi kallal ning et amet probleemi lahendada enne riski realiseerumist.

«Olen optimistlik, et avalikkusele lubatud kahe kuu jooksul suudame lahenduse kasutusele võtta nii uute kaartide tootmiseks kui ka varem väljastatud kaartide uuendamiseks,» sõnas Peterkop toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles