Järgmisel nädalal peab dokument taskus olema (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes / Postimees

Seoses Euroopa Liidu eesistumise digitaalvaldkonna tippkohtumisega kontrollib politsei esmaspäevast reedeni tavapärasest rohkem inimesi, sõidukeid ja nende dokumente.

Digitaalvaldkonna tippkohtumise turvaliseks läbiviimiseks kontrollivad politseinikud rohkem nii Tallinna sadama kui ka lennujaama kaudu Eestisse tulijaid. Tavapärasest enam kontrollivad patrullid Eesti-Läti piiriäärsetes piirkondades liikuvaid inimesi ning sõidukeid. Reisijad peaksid arvestama täiendava kontrolliga ning varuma tavapärasest rohkem aega.

«Pistelist reisidokumentide kontrolli teeme üle riigi eri piirkondades. Põhjalikumalt kontrollime Eestisse saabujaid ja Euroopa Liidu siseselt reisivaid inimesi. Näiteks kontrollime rohkem Eesti-Läti sisepiiri läheduses liikuvaid inimesi. Kindlasti peaks inimesed neil päevil kaasas kandma kehtivat passi või ID-kaarti,» sõnas Põhja prefektuuri piirivalvebüroo juht Ivo Utsar.

Utsari sõnul on tihedama kontrolli eesmärk tagada tippkohtumise turvaline töö. «Meie eesmärk on tagada Eesti inimeste, meie riigi külaliste ja tippkohtumisel osalejate turvalisus ning takistada nende inimeste liikumist, kes kujutavad ohtu avalikule korrale ja teistele inimestele.»

Piirivalvebüroo juhi sõnul tuleb inimestel, kel pole dokumente kaasas, valmis olla teatud ajakuluks. «Meie jaoks on oluline dokumentideta inimene tuvastada. Sõidukiga reisijalt oodatakse ka vastava sõiduki dokumentide olemasolu,» lisas Utsar.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles