Weekendil narkootikumidega kaubelnud mees mõisteti vangi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Pärnu Maakohus mõistis täna 25-aastase Raimond´i süüdi tahtlikult narkootilise aine suure koguse ebaseadusliku käitlemise katses ja määras karistuseks kuus aastat vangistust.

Käesoleva kuriteo eest mõistis kohus süüdimõistetule karistuseks kolm aastat ja kuus kuud vangistust, mida suurendas varasemalt isikule mõistetud Harju Maakohtu kohtuotsuse ärakandmata osaga, mis on kaks aastat ja kuus kuud vangistust. Süüdimõistetu on vahi all alates 05.08.2017.a.

Raimond´it süüdistati selles, et tema isikuna, kes on varasemalt Harju Maakohtu kohtuotsusega süüdi mõistetud narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguse ebaseaduslikus käitlemises, käitles ebaseaduslikult 05.08.2017. aastalPärnu linnas narkootilist ainet. Isik valdas kinnipidamise hetkel 35 fooliumvoldikut, mis sisaldas 2,62 grammi narkootilist ainet amfetamiini ning oma elukohas 12 fooliumvoldikut, mis sisaldas 0,90 grammi narkootilist ainet amfetamiini.

«Läksime koos politseiga sel aastal Weekendile vastu põhjalikuma ettevalmistuse ja suuremate jõududega. Tänane kriminaalasi ongi esimene suure töö vili, mille eesmärk on viia kohtu ette suures koguses ebaseadusliku narkootilise aine käitlejad, kes on keskseks lüliks narkootiliste ainete tootjate ja tarvitajate vahel,» märkis prokurör Liisa Nuut istungil.

Kohtutoksikoloogiaekspert on märkinud, et kümnele isikule narkojoobe tekitamiseks piisab 1,3 grammist amfetamiinist. Seega Raimondi valduses olnud amfetamiinist piisas, et tekitada narkojoove keskmiselt vähemalt 27 inimesele. Süüdimõistetu tegu jäi katse staadiumisse, kuivõrd tegu oli Politsei- ja Piirivalveameti kontrolli all.

Pärnu Maakohtu kohtunik Teet Olvik selgitas kohtuotsust kuulutades, et narkootilise aine ebaseaduslik käitlemine on tõsine asi ja kuna isikul on eelnev tingimisi vangistus ees, siis tuleb mehel minna pikaks ajaks vangi. 

Süüdimõistetult mõisteti menetluskuluna välja 1535 eurot.

Kohus lahendas kriminaalasja kokkuleppemenetluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles