Ojuland: Taiwan hindab kõrgelt häid suhteid Eestiga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Valimised

Euoopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland alustas eile visiiti Taiwanisse, ametliku nimega Hiina Vabariiki, juhtides Euroopa Liberaalide ja Demokraatide Liidu delegatsiooni.

«Kuigi Eesti on alates 1994. aastast järginud ühe-Hiina poliitikat, toetades kommunistlikku Hiina Rahvavabariiki ning lootes läbimurdelist majanduslikku kasu, ei ole ootused seni veel täitunud,» selgitas Ojuland. «Usun, et võime märksa puhtama südametunnistusega suhelda demokraatliku Hiina Vabariigi, Taiwaniga, kes hindab häid suhteid Eestiga väga kõrgelt.»

Ojuland lisas, et hetkel aktuaalne EL-Taiwani vabakaubanduslepingu sõlmimise idee on vägagi perspektiivikas ning väärib toetust.

Visiidil kohtub Kristiina Ojuland president Ma Ying-jeou, parlamendi esimees Wang Jin-pyngi, Mandri-Hiina asjade ministri Lai Shin-Yuani, asemajandusminister Lin Sheng-chungi, asevälisminister Lyushun Sheni, intellektuaalomandi ameti peadirektor Wang Mei-hua, Kuomintangi erakonna aseesimees Chang John Hsiao-yeni ja Demokraatliku Progressiivse erakonna välissekretäri Hsiao Bi-khimiga.

Ojulandi visiit Taiwanis kestab reedeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles