Grünberg: riik suhtub dalai-laama visiiti enneolematult hästi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalai-laama
Dalai-laama Foto: SCANPIX

Helilooja ja Budismi Instituudi direktor Sven Grünberg, kes korraldab suvist dalai-laama visiiti Eestisse, ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», et riik suhtub Tiibeti vaimse juhi külaskäiku paremini kui kunagi enne.

«Visiidi korraldajana pean ütlema, et on väga tore, et ma näen, et praegu on Eesti riik dalai-laama visiiti kõige paremini suhtunud,» ütles ta.

Grünberg puudutas dalai-laama teemat ka saate põhiküsimusest – väärtustepõhisest välispoliitikast – rääkides. «Ühest küljest on väga tore, et räägitakse väärtuspõhisest poliitikast, aga mida me tegelikkuses näeme – Liibüale on padurünnak, aga needsamad ründajad ei julge isegi dalai-laamale ametlikult kätt anda,» ütles ta.

Riigikogu liige Juku-Kalle Raid arvas, et Eesti suhtub liiga ettevaatlikult tagajärgedesse, mida usujuhi ametlik vastuvõtmine teiste riikide poolt esile võib kutsuda.

«Mulle tundub, et Eesti-sugune riik põeb võib-olla liialt seda reaktsiooni,» ütles Raid. «Ma ikkagi pean seda väga normaalseks, kui mitte ainult Eesti peaminister, vaid ka muude riikide valitsejad võtavad dalai-laama vastu ilma mingi probleemita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles