Advokaat Raidla: Eestis peaks õigusteadust õpetama vaid Tartu Ülikool (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool
Tartu Ülikool Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Vandeadvokaat Jüri Raidla on teinud vastava valdkonna ministritele ettepaneku, et Eesti riik peaks edaspidi määrama ühe avalik-õigusliku ülikooli praeguse kolme asemel, kes õpetab õigusteadust.

Ellex Advokaadibüroo vanempartner  Jüri Raidla avaldas "Aktuaalsele kaamerale" arvamust, et dubleerimine kolmel tasandil on väikeriigi jaoks priiskamine ja tema arvates ei tohiks seda pikas perspektiivis tolereerida, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Ma ei kutsu mingil juhul üles sellistele jesuiitlikele meetoditele küsimuse lahendamisel, kuid ma arvan, et mõistlikul viisil läbirääkimiste kaudu on võimalik jõuda tõeni ja mina arvan, et see tõde on Tartu Ülikoolis kui rahvusülikoolis,» rääkis Raidla.

Diskussioon valdkonna tööandjate vahel on tekkinud murest Tartu Ülikooli (TÜ) õigusteaduse õppejõudude järelkasvu pärast.  Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm on Raidla ettepanekuga nõus, et õigusteadus peaks olema ainult Tartu Ülikooli pärusmaa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles