Video ja fotod: lasnamäelased külastasid Hundisilma talu (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 15 olid lasnamäelased kutsutud Hundisilma tallu külla kohtu all olevale Keskerakonna endisele esimehele ja Tallinna ekslinnapeale Edgar Savisaarele.

Kui Postimehe reporterid täna pärastlõunal Hundisilmale jõudsid, ei olnud oodatud külalised veel saabunud. Ent üllatuslikult oli kohal poliitik Kristiina Ojuland, kes parajasti naasis koos Savisaarega jalutuskäigult ning läks peremehe saatel aeda. Kulus veel umbes veerand tundi, enne kui neli bussi Savisaare poolehoidjatega Hundisilmale saabusid.

Saabunute seas, keda oli hinnanguliselt üle saja, olid valdavalt keskeas ja vanemad inimesed ning mitmed ulatasid neid tänavale tervitama tulnud Savisaarele lilli ning meeneid. Koos valijatega tuli Hundisilmale ka hiljuti Keskerakonnast välja heidetud Olga Ivanova, kes juhatas külalised väravast sisse. Ehkki Ivanova ei tahtnud alguses Postimeest aeda lasta, viidates kokkuleppe puudumisele, lubas Savisaar reporteritel ikkagi väravast sisse astuda.

Seejärel tegi ratastoolis sõitnud Hundisilma peremees külalistele talu aias ringkäigu ning külalised said temaga juttu puhuda. Näha sai triiphooneid, kus kasvavad viinamarjad ning nii mõnigi kasutas võimalust ja krabas kohe peotäie marju. Samuti näitas Savisaar kohta, kuhu on maetud tema koerad. Edasi viis teerada sauna juurde. «Kui mul oli veel kaks jalga, käisin iga nädal saunas ja sealt hüppasin tiiki ujuma,» meenutas peremees.

Postimees uuris kohale tulnud inimestelt, miks nad otsustasid ilusal sügispäeval Hundisilmale sõita. Vene keelt rääkiv Alfred ütles, et ta on alati Savisaaresse väga hästi suhtunud. «Ma pole küll kunagi olnud temaga tuttav, ma pole kunagi olnud üheski poliitilises parteis, samuti pole olnud kommunist. Ma sõitsin siia täiesti juhuslikult,» selgitas ta.

Alfred märkis, et Lasnamäel toimunud Savisaare valimisüritusel ta ei käinud ning nüüd tahaks ta väga näha, kuidas poliitik rahvaga suhtleb.

«Oleme kaks tundi siin olnud ja nüüd me ootame, et lihtsalt teda (Savisaart – toim.) tervitada,» lisas ta.

Vanemas eas Nina usub, et Savisaar saab valimistel palju hääli. «Nagu mina aru saan, see, mida tahab Edgar Savisaar, on ehitada riik riigis. Teist võimalust lihtsalt pole. Kõik on vaja teha algusest peale ja nullist alustada.  See on see, mida ma võin öelda,» ütles Nina.

Naine avaldas arvamust, et Savisaare otsus luua oma valimisliit on õige. «Seda enam, et teda toetavad ärimehed Urmas Sõõrumaa ja Jüri Mõis. Minu meelest on see hea. Arvan, et nad saavad nad palju hääli.»

Keskealine Tõnu otsustas Lasnamäe elanikuna samuti võimalust kasutada ning Savisaart tema kodutalus külastada. «See ei ole ju igapäevane asi, et inimestel lubatakse nii lahkelt siia tulla,» ütles ta.

Samuti ajendas meest kohale tulema soov näha, kas vastavad tõele need jutud, mida Hundisilma kohta on räägitud. «Soovin lihtsalt näha, sest on räägitud selle koha kohta igasuguseid kuulujutte või on see väljamõeldis, mis on selle paiga kohta kokku räägitud. Lihtsalt silmaringi on vaja laiendada, et ennast harida.»

Tõnu leiab, et oma valimisliidu moodustamine on Savisaare enda valik. «Kuna ta ise on Keskerakonna loonud, siis on tal nii suur autoriteet, et tema puhul ei saa kasutada samu põhimõtteid, mida nende keskerakondlaste puhul, kes visati parteist välja. Nii et see on tema valik ja kui inimesed toetavad, siis see on nende õigus.»

Hundisilma väravas asetseva hundiskulptuuri taustal end pildistada lasknud Rein märkis, et ta peab Savisaart vingeks meheks. «Tal on väga palju vastaseid, kuid ta on ise tugev. Tal on väga tugev tahtejõud. Vaadake, milline ta tervis on… Ta on väga tugev mees. Kui meil oleks niisuguseid mehi veel, siis oleks väga hästi,» arvas Rein.

Eile käisid Savisaarel külalised Narvast.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles