Loomaarstid õpivad metsloomade abistamist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder
Põder Foto: SCANPIX

Maaülikooli avatud ülikool korraldab 27.-29. aprillil loomaarstidele kursuse, mille käigus õpitakse metsloomade abistamist ja esmaabi.

Koolituse raames saavad loomaarstid teadmisi, millistel juhtudel on vaja metsloomi või –linde aidata ning kuidas seda õigesti ja ohutult teha, teatas ülikool.

Vaatluse all on ka eutanaasia ja anesteesia teema ning olulisemad protseduurid metsloomade abistamisel. Õppepäevade jooksul saab selgeks ka loomade transportimise korraldamine, ohutusnõuded metsloomadega tegelemisel ja antud valdkonna seadusandlus.

Lektoriteks on rahvusvaheliselt tunnustatud spetsialistid Chris Walzer ja Gabrielle Stalder Viini Veterinaarmeditsiini Ülikoolist ning Aleksander Semjonov ja Madis Leivits Eesti Maaülikoolist.

Metsloomade abistamise kursust korraldab maaülikool juba teist korda. Eelmisel aastal toimunud koolitus pälvis väga suurt huvi nii loomaarstide kui keskkonnaspetsialistide poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles